perjantai 29. elokuuta 2014

Rakkaudesta musiikkiin

Edellisten festaripostausten jatkona tekee mieli vielä kirjoittaa eri musiikkimauista. Siitä on jo muutama vuosi aikaa, kun ite ihastuin elektronisempaan musiikkiin. Tyylilajeina house ja mm. dubstep alkoivat kolahdella, mutta lähinnä poikapuolisten kavereiden kanssa pystyin näitä tunteita jakamaan :-D Tytöt eivät ehkä heti tajunneet, mikä tuossa niin viehätti, vaikka huomaamattaan olivat saman suuntaista musiikkia radiosta jo vuosia kuunnelleet (mm. Guetta ja Calvin). Pari vuotta sitten kyseinen musiikkigenre alkoi puskemaan tosissaan pinnalle, ja radiossa soikin nykyään elektronisempaa musiikkia.

Sain aivopestyä ainakin yhden kaverin aika äkkiä mukaan tähän musiikkifanitukseen, ja ollaankin nyt mm. pari kertaa yhdessä oltu tuolla Weekend Festareilla, sekä muuten vaan bailattu esim. baareissa kyseistä musagenreä. Vieläkin ihmisten (tyttöjen) on usein vaikea käsittää, mikä elektronisessa musiikissa viehättää, ja saankin silloin tällöin ihmetystä osakseni "miten voin kuunnella tollasta settiä" :-D Mutta eipä oo ainoa asia, jossa usein tunnen erottuvani joukosta hehee.. Väitin kuitenkin, että jos kenet tahansa veis jonkun artistin keikalle, kenet oon ite viimeisen kolmen kesän aikana nähnyt, olis kyseinen henkilö aivan myyty! Niin mieletön meno ja rytmi vie kyllä mukanaan. Ei todellakaan mitään sekopäiden teknomusaa.. :D  




Mulle musiikki merkitsee joskus rentoutumista, joskus fiilistelyä, silloin tällöin suoritukseen liittyvää temmon hakemista esim. pyöräillessä töihin :-D Musiikissa täytyy olla tietty tahti, jotta ehdin ajoissa töihin haha, muuten mun pyörä ei kulje mihinkään. Yleensä tykkään fiilistellä hyvärytmistä musaa kotona hengaillessa tai vaikka kaupungilla yksin kierrellessä. Lempparibiisien soidessa tulee fiilis vaan sulkea silmät ja keskittyä siihen rytmiin ja hyräillä mukana! Toisenlaisten hyvien biisien rytmi vie ihan mukanaan, ja pää alkaa väkisin nytkyä tahdissa ja jalkakin vähän vipattaa x) 

Välillä mun musan kuuntelut on jäänyt minimiin, aina ei jaksa esim. ladata kappaleita netistä kun kaikelle ei löydy aikaa. Mutta sitten taas tulee se aika, kun radio tökkii korkeelta ja kovaa jos tiedätte tunteen... Samat kamalat biisit rullaa, ja ne hyvätkin pilataan liikasoitolla. Onneksi nykyään on esim. Spotify, josta ei valitettavasti läheskään kaikkia hyviä biisejä silti löydy.. Myös muita musiikkisovelluksia puhelimelle on saatavilla! Pelastus.




Ennen kuuntelin ns. massamusiikkia, radiohittejä ja enemmän suomalaista. PMMP on vieläkin mun ykköslemppari suomalaisista, ja harmittelen edelleen etten päässyt heidän viimeiselle jäähallikeikalleen.. Varmasti unohtumatonta, vähän kuin Cheek, jonka musiikista en muuten välitä yhtään, mutta jonka stadionkeikat tais olla aikamoinen show! Sen takia ois ollu mahtavaa herran viimeinen keikkaveto nähdä, ja liittyy tuohon Cheekiin "kaukaisia" muistojakin yhdeltä kesältä, kun hänen keikallaan bailattiin... Ainakin ois voinu mennä muistoja verestämään, ja meno oli varmaan aikamoinen tuolla stadikalla, kuuleman mukaan. 

No, asiasta kukkaruukkuun ja takas itse asiaan :-D Edelleen naurattaa (vai suututtaa?) ihmiset, jotka nimittää elektronista musiikkia vieläkin heavyksi tai joksikin muuksi joka ei tyylilajia oikeasti kerro??! Siis mitä?? Okei, pakko myöntää ettei mulla ole esim. tuosta heavysta varsinaista oikeeta mielikuvaa vaikka monia artisteja osaisinkin nimetä.. Ei kuitenkaan niin mun juttu. Siis kyllä kaikki nyt on kuunnelleet radiosta David Guettan miljoonat biisit ja rakastuneet niihin, samoin mm. Martin Garrix puski läpi "rajummalla" hitillään Animals, "jossa ei edes lauleta" XD Siis elektronisesta musiikista löytyy takuulla kaikille jotain, tyylilajeina mm. house on todella monipuolista. On rauhallisempia biisejä, nopeampitahtista hittiä sekä musaa, jossa todellakin lauletaan, jos se on joillekin biisien A ja O :-))) Ymmärrän, ettei ehkä mun vanhemmat enää saa tällaisesta musiikista kiinni, ei vaan pysty ymmärtämään miten joku soittaa yksin jonkun pöydän takana sitä musaa suoraan tietokoneelta?! Eihän se oo musiikkia kun ei ole edes soittimia. Nii, sillainhan se menee iskä :-D

Okei, oli ihan pakko tarinoida tä setti aikani kuluks, ihan kun ei muuta tekemistä oliskaan.. Aurinko just parhaillaan porottaa ikkunasta sisään, ja näen jatkuvasti miten likaset lasit meillä on... Käääk inhoan meidän suurien ikkunoiden pesua..!! Mut onneks sentään paistaa toi ari sateen sijaan :-)

-Essi
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3