maanantai 4. elokuuta 2014

WhatSUP

Kerroinkin jo muutamalla sanalle meidän viikko sitten sunnuntaina tekemästämme päiväretkestä Ispoisten (tai Uittamon? rakkaalla on monta nimeä :D) rannalle, jonka vierestä Soutu- ja melontakeskukselta sai vuokrata kaksi SUP -lautaa. Meitä oli yhteensä neljä, Sanna, Hanna ja Hannan hostaama australialainen poika, joten suppailtiin suurin osa ajasta kaksi per lauta. Homma meni ihan mukavasti niin, molemmat voi joko seisoa laudalla, tai toinen voi istua, ja välillä voi pulahtaa vaikka veteen viilentymään niin, että toinen saa meloa yksinään :-)




Suppauksesta on paljon puhuttu viime aikoina, ja se on ollutkin Suomessa sellainen tän kesän buumi. On kyllä varmasti tullut jäädäkseen, mutta tätähän on ulkomailla harrasteltu jo kauemminkin. Aussipoju ei ollut suppailusta kuullutkaan, joten hänenkin oli mukava saada ensikokesketuksensa lajiin - ainakin on asiantuntija kun laji rantautuu Australiaan! Ihmetyttää kyllä, miksei lautoja oo enemmän tarjolla Turun suunnilla, tuolla melontakeskuksellakin varmasti on kysyntää, mutta lautoja on vain kaksi. Hinta oli kyllä edullisin kaikista mitä löydettiin, tunti maksoi 10e/lauta, ja kaks tuntia 12e/lauta! Ei tosiaan paha.. Helsingissä tarjontaa on mun ymmärryksen mukaan aika paljon enemmän, ja kivoja suppauspaikkoja ylipäätään useampi.  



Osalla on tainnut mennä SUP -buumi osittain ohi, joten avaan asiaa vielä parilla sanalla. SUP eli Stand Up Paddling on nimensä mukaisesti laudan päällä seisoen tapahtuvaa melontaa. Lauta on leveä ja paksu, ihan erilainen kuin surffilauta, joten siitä ei kovin helposti pääse tippumaan. Meidän sunnuntaisuppauksen aikana kävi pieni tuuli, ei mitenkään häiritsevä tai hommaa vaikeuttava, mutta veneitä kyllä meni tasasen tahtiin ohi, joten aaltoja saatiin kokea. Selvittiin kunnialla, eikä tippuminen ollut edes lähellä missään kohtaa! Päivä oli kyllä tosi lämmin, joten harkitsin jopa pulahdusta meriveteen (talviturkki edelleen niskassa!!!). 

Jotku ovat myös kyselleen tän lajin hohtoa. Mun ensikosketus suppailuun oli rento, siihen liittyi hengailua kavereiden kanssa auringossa paistatellen sekä merituulessa (tai -vedessä...) viilentyen. Ei mitään hirveetä sykkimistä ja kovaa urheilua, vaan puuhastelua, yhteistä tekemistä ja kokemista. Välillä siis vaan istuttiin lautojen päällä ja kelluttiin vedessä jutellen. Tä ois ehkä illalla kaikkein eniten mun makuun, auringonlaskussa tms, mutta toi melontakeskus Ispoisissa ei oo kuin kahdeksaan saakka auki, joten siellä ei ainakaan iltasuppailuja pääse testaamaan. 




Suppailun jälkeen mentiin rannelle syömään picnic -muotoisia eväitä, ja nauttimaan tästä kesäkelistä! Ihana päivä :-) 

-Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3