maanantai 29. syyskuuta 2014

Tallinna - Vanhakaupunki

Ja Tallinna -postaus kakkoseen! Tämä kuvapläjäys (plus monta muuta räpsyä) tuli otettua parissa tunnissa kun kierrettiin Vanhaakaupunkia, tässä teille mun lempparikuvia. Lopussa kerron vielä niistä shoppailumahdollisuuksista, jos vaan jaksatte selata sinne saakka... Tässä Vappu jo esitteleekin Vanhakaupunki -kierroksen alkavaksi :-) 




:-DD Meitsi säikähtäneenä "kummitustalon" edessä.







Pikku kojuja ja muita putiikkeja oli vaikka millä mitalla, mutta me ei niissä pahemmin pyöritty. Se ois kuitenkin tienny vaan rahanmenoa meidän tapauksessa, aina sitä löytäis jotain ostettavaa yli budjetin :-D Tunnelma oli silti kohdillaan tuolla!





Rrrrakastan tollasia kivitaloja!! Ulospäin mielettömän söpöjä eri pastellin sävyissä, ja sisältä usein vieläkin kauniimpia ja sopivalla tavalla arvokkaan näköisiä. Vanhatkaupungit on kyllä aina mun mieleen reissuilla :-)


Huomasin muuten vasta näitä kuvia selatessani, että tuollahan roikkuu sen meidän lauantaisen raflan, Chakran, kyltti :-D Oltiin kävelty niin ristiin rastiin että suuntavaisto oli mennyttä, ja tultiinkin jotain eri kautta tohon pikkukadulle, jossa just edellisenä iltana oltiin syöty :)


Yks lempparikuva!


Kohvituba :-))

Yks toinen lempparikuva :-)













Lupasin muutamalla sanalla avata Tallinnan shoppailumahdollisuuksia! Eli perus vaatekauppoja H&M, Zara ja Mango löytyi ihan keskustasta, kuten myös New Yorker, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, River Island ja Reserved. Tuollaisia nuorten(aikuisten) suosimia paikkoja kaikki, itellä oli suurimmat odotukset ehkä River Islandiin, sekä Pull & Beariin. Seuraan River Islandin käyttäjää Instagramissa, ja ihania vaatteita ja asusteita näyttää olevan paljon, kuten myös nettisivuilla, mutta Tallinnassa liike oli aikamoinen pettymys, ainakin tällä kertaa. Ei edes mitään sovitettavaa tai muuta mallailtavaa :-D No, sehän oli kuin rahaa ois laittanut pankkiin, eiku... "Selvää säästöä". Pull & Bearin liike oli aika pieni, mutta siellä oli ihan kivoja vaatteita, ja Vappu bongasikin sieltä täydellisen syksypaidan :-) Itelle ei loppujen lopuksi löytynyt mitään. 

Vähiten taisin odottaa ainakin New Yorkerilta, heidän vaatetyyli ei oo ihan oma juttu ainakaan enää, mutta yllätyksenä asusteita sieltä ois kyllä löytynyt!! Yks laukku sekä reppu siellä kummitteli, mutta lopulta nappasin mukaani ihanat syys/talvikengät kolmellakympillä! Ei ehkä oo laadulla pilattu, mutta kai ne pari vuotta menee ;) Lisäksi Stradivariuksessa on ollu vähän huononoloisia vaatteita viime käyntikertoina, mutta nyt sielläkin oli kelpo tarjonta vaikka ei kassan kautta kotiin lähdettykään! Positiviinen yllätys silti. Reserved oli taas oikein mukava uudempi tuttavuus!! Yhtä paitaa mallailin päällä öö kolmesti? vai neljästi..? Monta kertaa kuitenkin, ja lopulta jätin sen kauppaan budjetin ylittymisen vaarassa :-D Nyt jälkeen oon ehkä vähän harmitellut tota päätöstä, mutta elämä jatkuu ;-) Muutakin mukavaa siellä oli, ja lopulta ostin hauskan nahkaisen repun kultaisilla yksityiskohdilla! Se on kyllä ihana.

Lisäksi on pakko jakaa tä stoori, kun kesällä Barcelonassa ollessani löysin Zarasta aivan ihanan mokkaisen, ruskean pikkulaukun sellaisella hapsutupsulla varustettuna (kuulostaapa kaamealta). Kävin sitä kaks kertaa katsomassa, ja arvuuttelin ostoa osittain viidenkympin hinnan takia, osittain mielettömän pitkän kassajonon takia. Lopulta se jäi kauppaan, ja Suomeen palattuani vähän sitä harmittelin, ja kävinkin kytistelemässä Turun myymälässä muutamia kertoja kyseistä bägiä. Lopulta se sinne saapui, kyljessään myös viidenkympin hintalappu. Jotenkin sitte iski nuukuus, vaikka mulla ei ensinnäkään mitään mokkaista laukkua ole, ja toiseksi, ei edes ruskeaa laukkua :'D Tämä kaikki tapahtui siis heinäkuussa, ja vielä viikko sitten eli syyskuun puolessa välissä mietin puoliksi ääneen Aapolle tuota laukkua. Miten monet kerrat oon havahtunu että "just tähän asuun se olis sopinut" tai että "nyt ois tavaraa just sen verran, että kaikki menis siihen eikä tarvis isompaa bägiä ottaa mukaan"... Siellä se sitten odotteli mua Tallinnan Zarassa, ja mun silmät taatusti muuttuivat sydämenmuotoisiksi viimeistään siinä kohtaa, kun kurkistin hintalappua todetakseni sen olevan puolet halvempi kuin Barcelonassa tai Suomessa!! Ei varmaan tartte kertoa erikseen tarttuiko se mun matkaan :-))) Joo, long story short vai mites se nyt taas menikään... Ostin siis laukun!

Joku oli blogissaan kehunut Tallinnan kenkäkauppoja, mutta kenkiä metsästävälle Vapulle ei ainakaan itse kenkäkaupoista tullut yksiäkään edes sovittamisen arvoisia kenkiä vastaan! Siis jos on hakusessa nahkaiset saapikkaat tai avokaskorkkarit, niin tuolta löydät varmasti etsimäsi! Muita kenkiä siellä ei sitten näkynytkään, paitsi noissa yllä mainituissa vaatekaupoissa, siis mm. tennareita. Ja tietysti urheiluliikkeissä, joihin ei tosiaan poikettu budjetin rajoissa pysymisen toivossa. Mutta niitäkin löytyy keskustasta! Tokana päivänä poikettiin myös siellä Kristiine Keskuksella, josta ei sen erikoisempia liikkeitä löytynyt kuin keskustastakaan. Valikoima oli muutenkin omaan makuuni huonompi kuin keskustan kaupoissa. 


Kotiinlähdön aika...
Semmonen oli meidän viikonloppureissu! Todella virkistävä irtiotto arjen keskelle (tai no mun lomaviikon loppuun), ehkä sitä taas hetken jaksaa! Syksy on nyt onneks näyttänyt parhaita puoliaan, aurinkoa ja mukavampia lämpölukemia, jolloin kevyt kerrospukeutuminen on ollut just parasta :-) Lauantaina uskaltauduin jopa paljain säärin uloskin, täykkyää! Nyt on ruskakausikin alkanut, joten silmäniloa riittää ulkona, jipii!  

-Essi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3